Aktivistům se zželelo oslů a pštrosů v cirkuse Kaiser.

Aktivistům se zželelo oslů a pštrosů v cirkuse Kaiser. Zdroj: Facebook/Peter Dittert

Cirkus Kaiser.
Pštrosi v akci.
Cirkus Kaiser.
Cirkus Kaiser.
Cirkus Kaiser.
16
Fotogalerie

Aktivisté “osvobodili” pštrosa z cirkusu. Záhy ho zabilo auto

Bojovníci za práva zvířat v Německu jdou i přes mrtvoly. Zřejmě zastávají revoluční heslo ”svoboda, nebo smrt”, a to za každou cenu. Neznámí ekoteroristé si vybrali za cíl cirkus u Mnichova a vypustili “na svobodu” párek pštrosů. Jeden zemřel brzy a druhého možná bude nutné utratit.

Ředitel cirkusu Kaiser se zrovna staral o velbloudy, a tak si nevšiml, že se cosi děje ve voze, v němž dleli pštrosi Nala a Zawo plus houser Fred. Aktivisté odšroubovali panty a nechali ptáky upláchnout.

“Když jsem se šel podívat, proč psi štěkají, byl jsem zezadu napaden, praštili mě přes hlavu,” řekl ředitel André Kaiser listu Süddeutsche Zeitung. Aktivisté mu při svém vpádu vypustili také osly a řediteli rozbili okno kanceláře.

Jednoho pštrosa záhy v ulicích srazilo auto, řidič ujel. Ale potíž bude i s druhým, třebaže se ho podařilo najít. Hrozí snad dokonce utracení - podle německé legislativy se totiž pštrosi musejí chovat v párech.

To vše byl jen vrchol. Už když cirkus Kaiser rozložil u Mnichova svůj stan a začal s inzercí, počmárali vandalové plakáty hesly o mučení a osvobozování zvířat.

Na nepravosti kolem zvířat se dá jistě upozorňovat rozumněji než takovými hurá akcemi.