Babiš, chléb a hry

Babiš, chléb a hry Zdroj: Facebook/Twitter Andreje Babiše

Babiš si dal na frackovité kampani záležet.
Babiš, chléb a hry
Za pokladnou stál. Andrej Babiš maká.
Babiš: Personál v gyrosu na pražském Můstku je z Alžírska a Tuniska. Říkají,že napojit jejich pokladnu na EET nebude problém.
4
Fotogalerie

Bez diskusí, bez obstrukcí. Senát schválil elektronickou evidenci tržeb

Senát dnes podle očekávání schválil zavedení elektronické evidence tržeb (EET). Vláda si od ní slibuje omezení daňových úniků a až 18 miliard korun do státní pokladny. Podle pravicové opozice, která chce zákon napadnout u Ústavního soudu, návrh zlikviduje řadu drobných živnostníků.

Normu dostane k podpisu prezident Miloš Zeman, který již dříve normu podpořil.

Senátoři o zákonu rozhodli po zhruba čtyřhodinové debatě, v níž zopakovali argumenty pro a proti elektronické evidenci tržeb. Kritici zejména z řad ODS chtěli v zákoně alespoň zmírnit sankce za porušení zákona nebo zpřísnit režim finančním úřadům. Zástupci koalice ale úpravy odmítli z obav, že by se v případě vrácení zákona Sněmovně opakovaly opoziční obstrukce.

Jako první se do evidence zapojí hotely a restaurace, a to možná už od listopadu. Do půldruhého roku poté mají být evidovány všechny tržby kromě tržeb řemeslníků, ti se pod zákon dostanou až poté. Podnikatelé budou muset nejpozději při zaplacení zboží nebo služby poslat finanční správě údaje o tržbě a vystaví zákazníkovi účtenku.

Kupující si bude moci na internetu ověřit, zda prodejce skutečně údaje poslal daňové správě. Ministerstvo financí bude moci pořádat účtenkovou loterii o věcné nebo peněžní ceny, které se budou moci lidé zúčastnit na základě zaslání účtenky nebo údaje povinně uváděného na účtence.