Richard Lugner se ženou Cathy

Richard Lugner se ženou Cathy Zdroj: lugner.at

Richard Lugner se ženou Cathy
Richard Lugner se ženou Cathy
Lugnerova žena Cathy
3
Fotogalerie

Pořadatel Plesu v opeře miliardář Lugner se dal na stará kolena na rap. Chce totiž být prezident

V Rakousku se blíží prezidentské volby, první kolo se uskuteční 24. dubna. Známý miliardář Richard Lugner (83), který zve dlouhá léta na slavný Ples v opeře ve Vídni světové celebrity, chce být také hlavou státu. V pondělí proto zveřejnil video, na kterém rapuje. Podobné kousky ale k Lugnerovi patří, vždyť před dvěma lety se oženil s bývalou modelkou Playboye Cathy Schmitzovou, která je o téměř 60 let mladší.

Richard Lugner vydal netradiční video jako součást své předvolební kampaně. Tento miliardář se již dlouho snaží nějakým způsobem prosadit v rakouské politice, ale zatím se mu to na žádné frontě nepodařilo. Na prezidenta kandidoval také v roce 1998, ale skončil na čtvrtém místě z pěti kandidátů.

Video natočil z toho důvodu, že potřebuje podpisy pod svoji kandidaturu. V Rakousku se volí přímo, ale kandidát potřebuje pouze šest tisíc podpisů, ovšem ty musí být pečlivě ověřeny na úřadech. Hlava státu se volí na šest let a na rozdíl od Česka může být odvolána referendem. Informoval o tom web thelocal.at.

Lugner ve videu kromě jiného tvrdí, že by postavil na východní hranici s Maďarskem plot. Tím naráží na uprchlickou krizi. A dokonce, že jeho mladá žena je atraktivní a chytrá a jeho nepřátele mu ji závidí.

Podnikatel ve stavebnictví Lugner je také spolupořadatelem vídeňského Plesu v opeře, kam zve každý rok celebrity. Jeho hosty byly například Gina Lollobrigida, Paris Hiltonová, Kim Kardashianová, Ivana Trumpová (Češka, první manželka současného kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa), Pamela Andersonová a letos americká herečka Brooke Shieldsová.