Malachi Love-Robinson - na webové stránce své kliniky

Malachi Love-Robinson - na webové stránce své kliniky Zdroj: http://www.nbnlmedicalcenter.com

Love-Robinsonův životopis
Malachi Love-Robinson
Foto z Robinsonovy facebooké stránky dokazující jeho údajné Ph.D.
4
Fotogalerie

„Doktor Láska“ doordinoval. Stetoskop lékaře nedělá, řekli puberťákovi

Floriďan Malachi Love-Robinson si před čtyřmi měsíci otevřel kliniku a začal ordinovat (a kasírovat pacienty) a za to ho policie ve West Palm Beach zatkla. Háček tkvěl v tom, že nikdy nestudoval medicínu, a nebyl tudíž registrovaným lékařem. A je mu osmnáct. Doktor Love, jak si rád nechal říkat, čelí obvinění z vydávání za lékaře, z rozkrádání a krádeže šeků u pacientky.

Doktor Láska přiznal v interview pro televizní stanici ABC, že medicínu nikdy nestudoval, ale titul doktor prý mu náleží, protože má doktorát (Ph.D.). Až později vyšlo najevo, že „doktorát“ má z on-line křesťanské školy Ulife Church.

Fascinaci medicínským povoláním prokázal již v sedmnácti letech, kdy se procházel po gynekologickém oddělení St. Mary’s Medical Centre v bílém plášti a se stetoskopem na krku a cítil se důležitě. V září si ho všiml „znepokojený občan“, jenž na něj poslal udání úřadům ve West Palm Beach.

A že měly úřady co sledovat. Na podzim loňského roku si Love-Robinson sehnal partnera, z něhož vymámil deset tisíc dolarů na rozjezd kliniky New Birth New Life Medical Center and Urgent Care. Na dveřích měl vyvedené cedule s akademickými tituly, na které neměl právo, kolem krku nezbytný stetoskop a na poličkách potravinové doplňky a vitamíny. Také rozjel internetové stránky propagující jeho kliniku.

Na ty doplatila 86letá Anita Morrisonová, jež si na jejich základě vybrala jeho ordinaci pro léčbu vážných bolestí břicha. Love-Robinson ji navštívil celkem pětkrát, ona si od něj koupila nějaké doplňky a platila mu za ošetření – celkem 3500 dolarů. Když ji musela — za jeho přítomnosti – odvézt sanita do nemocnice, nabídl se, že může klíče a peněženku nechat u něj. Morrisonová tvrdí, že po této události jí z účtu zmizelo dalších 2800 dolarů, které vybral na zfalšované šeky.

Klec spadla toto úterý, když „doktor“ vyšetřil na něj nasazenou agentku. Z kliniky ho odvedli v poutech. Propuštěn na kauci 21 tisíc dolarů byl již ve středu, ale zřejmě měl v chládku zůstat o trochu déle. Už ve čtvrtečním interview pro Good Morning America stanice ABC totiž prokázal nestydatý nedostatek soudnosti, když dotčeně odmítal všechna obvinění a rozhovor po moderátorově otázce: „Jste podvodník?“ bryskně ukončil se slovy: „Nelíbí se mi váš tón, nelíbí se mi, jak vedete tento rozhovor, jak mě prezentujete. Nevím, odkud máte informace, ale jsou nepřesné. Omlouvám se, ale budu muset toto interview ukončit.“

Ještě že se Malachi Love-Robinson může spolehnout na lásku a podporu svých prarodičů, kteří ho již šest let vychovávají: „Jednoho dne jsme se probudili a hle, on se věnoval medicíně. Myslí to dobře, snažil se jen pomáhat lidem,“ je přesvědčen dědeček William McKenzie.