Jesse Hughes

Jesse Hughes Zdroj: SylviaBoBilvia, CC BY 3.0

Jesse Hughes
Jesse Hughes
Eagles of Death Metal
3
Fotogalerie

Zpěvák kapely z Bataclanu: Každý by měl mít zbraň

Jesse Hughes by si přál, aby každý měl přístup ke zbraním, protože viděl „lidi, kteří mohli žít, ale zemřeli“ zbraní někoho, kdo ji měl nelegálně. Což jen potvrzuje, že jen proto, že někdo prošel hroznou tragédií, z něj nedělá člověka, jehož názor je záhodno poslouchat.

Zpěvák skupiny Eagles of Death Metal se tak vyjádřil v předvečer koncertu na místě loňského teroristického útoku, kde zemřelo 90 lidí. Hughes je členem americké National Rifle Association (NRA), lobbistického gigantu, za nímž stojí velká spousta Američanů. Také podporuje prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

„Zachránily snad francouzské zákony ohledně držení zbraní jediného zas**ného člověka v Bataclanu?“ argumentuje klasickou hláškou NRA. On sám „v USA nikam nechodí beze zbraně“ a rád by takových lidí v ulicích viděl ještě víc. Patrně by preferoval, aby se v panice rockového koncertu napadeného teroristy fanoušci začali bránit vlastními zbraněmi a pálit okolo sebe hlava nehlava.

Snad proběhne dnešní koncert, na němž bude spousta fanoušků z listopadového vystoupení, v pořádku. Hughesově zbraňové mánii navzdory.