Miloslav Ransdorf

Miloslav Ransdorf Zdroj: ČTK

Miloslav Ransdorf zemřel, hospitalizace v IKEM nepomohla

Europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf (62) v pátek zemřel. Ani převoz do renomované nemocnice IKEM ho nezachránil. Nemocnice jeho potíže nespecifikovala, nicméně se léčil s cukrovkou.

"Tohoto pacienta jsme přijali," potvrdila mluvčí IKEM Veronika Velcová dříve v pátek. S jakými problémy byl dvaašedesátiletý politik přijat a jaký je jeho stav, ale nechtěla upřesnit. Serveru ParlamentníListy.cz údajně zdroj z Ransdorfova okolí řekl, že byl poslanec v bezvědomí.

Ransdorf byl od roku 1972 členem komunistické strany. Od začátku 90. let byl poslancem Federálního shromáždění ČSFR a později české sněmovny. Od roku 2004 působí v Evropském parlamentu.

V posledních letech čelil řadě problémů. Ransdorfa a tři Slováky zadržela loni v prosinci švýcarská policie v curyšské bance. Švýcarské státní zastupitelství proti nim vede trestní řízení kvůli majetkovým deliktům. Ransdorf, který kvůli případu pozastavil členství v levicové frakci Evropského parlamentu, odmítá, že se dopustil čehokoli nezákonného.

Ransdorfovo jméno se dříve objevovalo také v souvislosti s jeho milionovými dluhy, byla na něj dokonce uvalena exekuce. Své závazky prý ale v roce 2013 splatil. Pozornost poutaly i jeho dopravní nehody. Podle médií Ransdorf figuruje jako svědek (poškozený) v rozsáhlé kauze obchodníků s padělky děl světoznámých malířů. Poškozených v případu je více než desítka z ČR i ze zahraničí.

AKTUÁLNÍ INFORMACE O MILOSLAVU RANSDORFOVI NAJDETE ZDE