Miley Cyrus. Hrdinka naší doby.

Miley Cyrus. Hrdinka naší doby. Zdroj: Profimedia.cz

Znamení doby: Miley s Kanyem zplodili Černého skinheada, New York vítá masturbační budky

Uplynulých sedm dní je bohatých na narážky věcí příštích. Zde je stručné týdenní popkulturní shrnutí: Nadcházející časy podle něj nebudou růžové a sladké jako cukrová vata - spíš budou mít jen strukturu, složení a stabilitu cukrové vaty. Prostě nečeká nás nic zdravého. Proroky jsou ostatně Miley Cyrusová a masturbační budky.

Kanye West chce ovládnout svět, o tom žádná. Nejenže pořád ještě nepřestal se svým kouskem JSEM-NEJLEPŠÍ-ZPĚVÁK-NA-SVĚTĚ-KLAŇTE-SE, nejenže před časem oznámil svou kandidaturu v přespříštích amerických prezidentských volbách; ale teď navíc ještě oznámil, že chce vytvořit celé album coververzí písní zesnulého Davida Bowieho...

… jako by svět zapomněl, jak to dopadlo, když si West vzal do pusy Freddieho Mercuryho...

… a nyní dal světu nahlédnout do své záporácké kuchyně společným vynálezem zkázy s Miley Cyrusovou: remixem kusu ze svého dřívějšího alba Yeezus s názvem Black Skinhead. Pokud jste o téhle nesvaté spolupráci už slyšeli dříve, není divu – West se Cyrusovou track nahráli krátce po vyhlášení Grammy Awards už v roce 2013 – ale výsledek měl dodnes West ukrytý pod svým pozlaceným polštářem.

Ne, že by to nyní vyšlo oficiálně – budoucnost na sebe nenechává čekat, a tak se remixový track rozšířil po torrentech a úschovnách plných internetového lupu. Berme to jako znamení a zremixovaného „Černého skinheada“ zasaďme třeba... třeba do souvislosti s těmi tajemnými stopami, které teď měla možnost prozkoumat sonda Cassini na saturnově měsíci Enceladus – a stejně jako nám zatím není jasné, čeho je předzvěstí Mileyin a Kanyeho remix, tak nám zůstanou zatím záhadou i ty stopy – protože sonda Cassini už je zase na cestě do vesmíru.

(Pokud následující odkaz přestane fungovat, zafungovaly autority; a písnička bude k poslechu na méně oficiálních nosičích.)

Upokojit se zatím můžeme pokusit také novou muzikou od Massive Attack, ale ani tohle nebude tak úplně jednoduché. Massive Attack ji totiž ukryli v aplikaci pro iPhone, která se jmenuje Fantom – a jde o „senzorický hudební přehrávač“, který písně remixuje s vaším srdečním tepem, denním časem a dalšími údaji. Ale ano, jsou v tom i nové kousky od kapely, která se odmlčela na celých pět let po vydání alba Heligoland: s milými názvy jako Dead Editors, Ritual Spirit či Voodoo in My Blood.

Je to přece jen o něco lepší nápad než aplikace, s níž teď přišel Microsoft. Jeho nový budík pro telefony se systémem Android po vás požaduje, abyste na něj v šest ráno dělali legrační obličeje. Jmenuje se to Mimicker Alarm a pokud se vám ráno vstává příliš snadno, tohle by to mělo napravit.

Na nejhorší se už stihla připravit firma s všeříkajícím názvem Hot Octopuss, která ve velké Británii vyrábí sexuální hračky pro dospělé – a která teď na rohu 28. ulice a 5. avenue na Manhattanu v New Yorku instalovala svou první „masturbační budku“. Upřímně, tohle je jediná věc, která New York udrží ještě pár dní od masových nepokojů na způsob těch ve filmu Kingsman: Tajná služba...

(Pozor, následuje ilustrativní ukázka z filmu plná krvavých spoilerů.) 

 

… protože co jiného zbývá člověku, který je nucen dělat hned po probuzení půl hodiny do svého telefonu obličeje, z rádia v narvané MHD je pak nucen poslouchat Černého skinheada od Miley a Kanyeho, a když si dá na uši sluchátka, uslyší svůj vlastní zběsilý srdeční tep zremixovaný do skladby od Massive Attack Mrtví redaktoři, než si zalézt do budky s názvem GuyFi a udělat si tam dobře, možná se přitom i vyplakat?

Sám přitom bude vědět, že úleva je jen krátkodobá. Před budkou na něj jistě budou čekat načuřené feministky s transparenty, protože server Salon se výrobce budky už nyní správně ptá: „kde jsou masturbační budky pro ženy?“ Pokud se pak naplní neveselé vize do budoucna, budeme se do těch budek alespoň moct schovat před radiaktivním spadem.