Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon Zdroj: čtk

Italský fotbalista Buffon, exmanžel české modelky Šeredové, špatně investoval. Přišel o půl miliardy

Jeden z nejlepších fotbalových brankářů světa, italský reprezentant Gianluigi Buffon přišel v přepočtu o zhruba 540 milionů korun, které investoval do textilní společnosti Zucchi, která se dlouhodobě potýká s vážnými finančními problémy. Informovaly o tom italské noviny La Stampa.

Buffon, fotbalista Juventusu Turín, je kromě svých skvělých sportovních výkonů u nás známý i tím, že v roce 2011 se oženil na pražském Vyšehradě s českou modelkou Alenou Šeredovou, s kterou má dva syny. Jejich vztah se ale mezitím rozpadl.

Známý brankář v roce 2009 koupil malý oddíl v italské textilní společnosti Zucchi, která má v zemi dlouholetou tradici. Ta se dostala do finančních problémů a Buffon se situaci snažil vyřešit tím (oznámil, že hodlá zachránit tisíc pracovních míst), že postupně navýšil svůj podíl ve firmě a vlastnil na konci roku 2014 přes 56 procent akcií. Celkem za to utratil 20 milionů euro (v přepočtu kolem 540 milionů euro). Jenže zisky firmy neustále klesaly a dnes má dluhy 85 milionů euro.

V říjnu byla firma prodána francouzské finanční skupině Astrance Capital a Buffonovi zůstal v Zucchi menšinový podíl 15 procent. Podle makléřů ale o svých 20 milionů investovaných euro v podstatě přišel.

Podle sportovní webové stránky Sportstardom byl ale Gianluigi Buffon v uplynulém roce 13. nejbohatším fotbalistou světa a pořád disponuje v přepočtu na koruny miliardovým majetkem.