Pretty Woman na česko-rakouský způsob.

Pretty Woman na česko-rakouský způsob. Zdroj: archiv

Pretty Woman aneb Kurvahošigutntág: Nevěsta z nevěstince rakouského pracháče opustila, obrala a zničila, sotva ho postihl infarkt

V létě o tom románku psaly noviny jako o hollywoodské pohádce, která se stala skutečností. Osamělý rakouský byznysmen se na první pohled zamiloval do české prostitutky a svatba na sebe nenechala dlouho čekat. Jenže jim to vydrželo pouhého půl roku. Když Klause sklátila autonehoda a infarkt, přestal být pro manželku zajímavý. Spíš než k Pretty Woman sedí přirovnání k Dědictví aneb Kurvahošigutntág, o dva roky novějšímu.

Sedmapadesátiletý Klaus Schweikert vedl osamělý život; pracoval pro velké německé koncerny a na osobní život prakticky neměl čas. „Byl jsem dlouhou dobu pryč, a když jsem se jednou konečně dostal do svého domu v Rakousku, byl chladný a pustý. Celý dům byl zaprášený, byl jsem pryč moc dlouho. A když mě přišel navštívit kamarád, zdál jsem se mu trochu v depresi. A tak navrhl, že někoho pozve, a než jsem se rozkoukal, objednal dívku z místního nevěstince,“ vyprávěl Klaus, kterak ho potkalo štěstí.

„Nikdy jsem předtím nebyl v nevěstinci ani s prostitutkou a moc mě to nebralo, ale když jsem otevřel dveře a spatřil Lucy, okamžitě jsem se zamiloval.“

Samozřejmě si místo sexu povídali, pozval ji na šampaňské a připravil jídlo. A 400 eur za dvě hodiny nevyčerpané služby se také nezdráhal zaplatit. „Cítila se stejně, zavolala šéfovi, že zbytek noci zůstane u mě, a to zadarmo,“ tvrdil Klaus.

Svatba byla nezapomenutelná, ubrečená nevěsta přijela rolls-roycem, svědčila jí kamarádka domina, podávaly se mexické speciality a pak se svatebčané přesunuli na Lucyino pracoviště. To se jí prý po třech letech nechtělo opouštět, ale přijala místo toho pozici barmanky.

Nevěsta z nevěstince, manžel a osudný rolls royce.Nevěsta z nevěstince, manžel a osudný rolls royce.|archiv

Jenže Klausova idyla netrvala dlouho: ošklivě se v rolls-royci vyboural. Manželka ho napřed pravidelně navštěvovala, další ránu už neustála: Klause ochromil infarkt. Návštěvy postupně ustaly, Lucie prý vzala drahé šperky a nové audi od Klause a našla si nového šamstra, píše Heute.at.

Klaus se kvůli zdraví nezvládal soustředit na práci, pokazily se investice, je švorc a utápí žal chlastem.