V Keni nouzově přistálo letadlo Air France, kvůli bombové hrozbě

V Keni nouzově přistálo letadlo Air France, kvůli bombové hrozbě Zdroj: ČTK

V Keni v noci na dnešek nouzově přistálo letadlo Air France, kvůli bombové hrozbě

V Keni v noci na dnešek kvůli bombové hrozbě nouzově přistálo letadlo společnosti Air France se 473 lidmi na palubě. Informovala o tom agentura AFP. Boeing 777 měl namířeno z ostrova Mauritius do Paříže, po nálezu podezřelého balíčku na toaletě se posádka rozhodla neplánovaně přistát v keňské Mombase. Pasažéři byli evakuováni a keňská policie nyní obsah podezřelého balíčku zkoumá.

 

Let číslo 463 odstartoval z Mauritia v sobotu ve 21:00 místního času a do Paříže měl dorazit dnes před 6:00 SEČ. Kvůli poplachu na palubě však letadlo se 459 cestujícími a 14 členy posádky po půlnoci dosedlo na ranvej letiště v Mombase.

Cestující byli podle mluvčího keňské policie Charlese Owina bezpečně evakuováni. Policejní pyrotechnická jednotka pak z letadla odnesla podezřelý balíček a nyní jej zkoumá.

Francie po listopadových útocích v Paříži bere každou hrozbu související s možným terorismem velmi vážně. Od útoků platí v zemi výjimečný stav provázený mimořádnými bezpečnostními opatřeními a zvýšenými pravomocemi policie.