Uprchlíci na rakousko - německém pomezí

Uprchlíci na rakousko - německém pomezí Zdroj: ©Kubinska & Hofmann

Do Německa prý letos přišel už skoro jeden milion migrantů

V Německu bylo od začátku letošního roku zaregistrováno už zhruba 945.000 nově příchozích migrantů. Spolková vláda přitom za celý letošní rok počítala s 800.000 běženci. Jenom během prvních tří týdnů tohoto měsíce už spolková policie zaznamenala přes 190.000 migrantů, což je více než za celý říjen, kdy bylo v Německu zaregistrováno do té doby rekordních 180.000 nových uprchlíků během jednoho měsíce.

Počet 945.000 nemusí být přesný, protože se opírá o takzvaný EASY systém, na jehož základě se migranti přidělují jednotlivým spolkovým zemím. Systém však obsahuje i osoby, které byly zaregistrovány dvakrát na různých místech, upozornil bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Příliv uprchlíků do Německa nepolevuje navzdory ochlazení a špatnému počasí. Například jenom ve středu Německo přijalo 7500 imigrantů, z toho 6050 bylo zaregistrováno v Bavorsku. Tyto počty přitom byly v uplynulých třech týdnech relativně konstantní.

"Zatím jsme nezaznamenali žádné důsledky špatného počasí," uvedl policejní mluvčí v Mnichově.

Azyl byl letos v Německu do konce října udělen zhruba 330.000 lidem a dalších přibližně 427.000 čekalo na možnost podání žádosti o azyl. Počet ještě nevyřízených žádostí je nyní kolem 328.000.

Nízký je letos počet těch odmítnutých žadatelů, kteří už Německo opustili. Do září jich podle údajů bavorského ministerstva vnitra bylo v celém Německu 13.464.