Aktuální fotografie z Hlavního nádraží v Praze

Aktuální fotografie z Hlavního nádraží v Praze Zdroj: Twitter

Na Hlavním nádraží v Praze byla nahlášena bomba, policie zatkla podezřelého

V Praze na Hlavním nádraží byla nahlášena bomba. Podle posledních informací ČTK byl anonym zadržen. Policie v tuto chvíli kontroluje nádražní budovu. Metro stanicí pouze projíždí. České dráhy začaly ihned odklánět ostatní vlaky na jiná pražská nádraží. Omezení dopravy se předběžně očekává do 22:20 hod.

Letos to není poprvé, kdy musela policie na několik hodin uzavřít Hlavní nádraží kvůli podobné výhružce. Po nedávných teroristických útocích v Paříži platí i v České republice zvýšená bezpečnostní opatření.

"Pro nás to znamená, že nic nedojede ani neodjede z Hlavního nádraží. Vlaky budeme odklánět, pokud to umožní provozní podmínky," řekla ČTK mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Zatím není jasné, jak dlouho bude uzavření nádraží i stanice metra trvat. Web Českých drah zatím očekává omezení dopravy předběžně do 22:20. Dráhy průběžně na internetu uvádějí, přes které stanice vlaky mimořádně jezdí nebo v nich končí, většinou to jsou Vršovice, Holešovice či Libeň.

Například hodně využívané linky S9 zajišťující spojení Prahy s Benešovem jezdí z Vršovic. Cestující mají pro cestu využít MHD s upozorněním, že na Hlavním nádraží metro kvůli zásahu bezpečnostních složek nezastavuje