Kdo jsou Anonymous?

Kdo jsou Anonymous? Zdroj: alphr.com

Kdo jsou Anonymous?
Kdo jsou Anonymous?
Anonymous - Operace Paříž #OpParis
3
Fotogalerie

"My jsme začali válku, my ji skončíme!" říkají Anonymous

Včera večer vyděsili svět. Do médií uniklo varování o dalších útocích ISIS, ke kterým má dojít dnes. Jestli je to pravda? To zatím nikdo s úplnou přesností neví. Anonymous totiž informaci popřeli na svém twitterovém účtu. Kdo to vlastně je a proč tohle všechno dělá? Podívejte se také na video na konci článku.

Anonymní skupina hackerů z celého světa

Nemají svého šéfa, nemají hierarchii. Jsou nejsvobodnějším médiem světa, protože jsou hlasem miliónů lidí z celého světa. "Jsme všichni, a zároveň nikdo. Jsme lékaři, učitelé a vaši nadřízení, ale také pacienti žáci a pracující lid." Anonymita jim zaručuje svobodu. Patří k nim každý, kdo je na jejich straně. 

Za co bojují? 

Především za svobodu. Za lidi, kteří nemají možnost se svobodně vyjádřit. Bojují za lepší svět. Neshazují servery jen tak, nedělají si legraci, neupozorňují na sebe zbytečně. Dávají o sobě vědět. Především lidem, kteří mají moc. Jejich cílem je otevřít těmto lidem oči a vysvětlit, že obyčejný člověk není jen tupá ovce žijící ve stejně tupém stádu. 

Umí se bránit

Operace proti ISIS není zdaleka první operací, do které se Anonymous pustili. Dali o sobě vědět i v České republice. Několikrát. Vše se odehrálo v roce 2012. Byla to OSA, web politické strany ODS, KSČM, TOP 09 nebo problém se smlouvou ACTA, která má chránit duševní vlastnictví na internetu. Weby blokovali, napadali, sbírali choulostivé informace o členech vlády, a další. Nechávají vzkazy. Jakmile se jimi neřídíte, zaútočí znovu, jinde. Brání se. Nenechají se omezovat.

 

Spasitelé? 

Po teroristických útocích v Paříži zahájili operaci #OpParis. Cílem Anonymous je zajistit, aby celý svět nebo alespoň lidé, kteří se na tyto akce chystají, dozvěděli, že se objevily hrozby a že existuje možnost útoku. Dalším cílem je, aby ISIS věděl, že svět ví, a zrušil útoky. Dokáží nám Anonymous zajistit bezpečí? 

Video placeholde
Anonymous - Operace Paříž #OpParis • Youtube

My jsme válku začali, my ji skončíme! 

My jsme Anonymous. Tak zní jejich poslední slova. Jak si jejich tvrzení a varování přebereme, je jen na nás.