Požár v Calais

Požár v Calais Zdroj: Reprofoto Youtube.com

Po teroru v Paříži byl založen požár v táboře běženců u Calais

Po teroristických útocích spáchaných v noci na dnešek v Paříži vypukl požár v divokém uprchlickém táboře u Calais na severu Francie, kde jsou ubytovány tisíce běženců. Na Twitteru se objevila série snímků hořících stanů a dalších nouzových přístřešků. Podle listu Daily Mail se však předpokládá, že požár s útoky v Paříži nesouvisí, a jeho příčinou mohla být elektrická závada.

V souvislosti s požárem, který vypukl krátce po půlnoci, zatím nejsou hlášeny žádné oběti. Pracovníci působící v táboře odmítají, že by byl požár odvetou za útoky v Paříži. Objevila se nicméně nepodložená tvrzení, že požár založili aktivisté rozzlobení přítomností migrantů ve Francii, píše Daily Mail.

V táboře, pojmenovaném pro své nechvalně známé naprosto nevyhovující hygienické podmínky jako Džungle, se soustřeďuje několik tisíc uprchlíků z Afriky a Blízkého východu, kteří usilují o to dostat se do Británie. Běženci se zkoušejí dostat na korby nákladních vozidel nebo do vagónů vlaků směřujících do ostrovního království.