Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Blesk - David Malík

Máme pachatele loňských tří vražd taxikářů, tvrdí policie

Policie odhalila a dopadla údajného pachatele vražd tří pražských taxikářů a zahájila jeho trestní stíhání. Informaci ČTK potvrdila mluvčí Městského státní zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová s tím, že s ohledem na vyšetřování nemůže sdělit žádné podrobnosti. První vražda se stala počátkem loňského února, tělo dvaačtyřicetiletého muže se našlo v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2. Další dvě vraždy přibyly loni v dubnu, mrtví taxikáři leželi na polní cestě u Uhříněvsi.

Případ vyšetřuje Krajské ředitelství hlavního města Prahy, komunikaci s médii si však vyhradilo pražské městské státní zastupitelství. "S ohledem na stav řízení nebudou poskytovány žádné další informace, neboť by tím mohl být ohrožen účel trestního řízení," uvedla Zenklová.

Vraždy taxikářů jsou více než rok a půl nevyjasněným případem. Pachatel, případně pachatelé, si podle vyšetřovatelů řidiče vždy zastavil v centru Prahy a požádal o odvoz na okraj města. Vrah oběti zastřelil.

Loni v červenci policie zveřejnila na webu podobiznu svědka, tehdy uvedla, že se může jednat i o vraha. Podobu se podařilo sestavit po výsleších svědků i práci policie v terénu. Anonymní dárce také nabídl za informace, které povedou k dopadení vraha, 100.000 korun.