Rostislav dokázal své druhé zrození přijmout a socializovat se, nenechal se zlomit

Rostislav dokázal své druhé zrození přijmout a socializovat se, nenechal se zlomit Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Muž bez paměti: Znali jste Karla Brejchu?

Pomozte Rostislavu Konopovi, který před šestnácti lety ztratil paměť, najít majitele jediného předmětu, který ho pojí s dobou jeho života, na kterou se nepamatuje!

Před několika týdny přinesl časopis Reflex příběh pana Konopy, který po úrazu mozku ztratil ve svých pětadvaceti letech paměť. Když se probral v nemocnici, nevěděl, kdo je. Jeho příběh vás, čtenáře, alespoň podle počtu dopisů oslovil. Ale nepomohl - přestože po Reflexu vystoupil pan Konopa i v show Jana Krause - najít odpověď na otázku, co a jak se vlastně osudného dne 10. srpna 1999 stalo.Jediné pojítko se světem před ztrátou paměti je prstýnek, který měl ten den u sebe. Pan Konopa doufá, že zveřejnění detailů o prstýnku by mohlo přinést nějakou stopu.

Rostislav Konopa se rozhodl oslovit čtenáře Reflexu s následující výzvou: „Před šestnácti lety jsem se probudil v nemocnici po ztrátě paměti, v kapse jsem měl romanticky sbírku dekadentních básní od Karla Hlaváčka a snubní prsten, který mi nepatří a pravděpodobně jsem ho jel vrátit majiteli. Nalezen byl v Praze v centru v květnu v roce 1999. 10. srpna téhož roku jsem jej žmoulal v ruce jako jednu z věcí, která mě pojila s minulostí, na kterou si nepamatuji. Je na něm vyryto jméno Karel Brejcha a datum svatby: 29.4. 1933. Léta jsem bezvýsledně pátral po majiteli, nevím, zda dnes již není mrtvý, ale znovu to zkouším, zkusíte to sdílet s přáteli? Moc mi na tom záleží, třebaže moc nadějí si již nedělám!“

Tajemný snubní prstýnekTajemný snubní prstýnek|archiv Rostislava Konopy

Takže prosím - sdílejte tuto výzvu, a máte-li informace, čí by prstýnek mohl být, pište na jxd@jxd.cz nebo rovnou na Facebook uživateli Rostislav Konopa!