Doktor Martin

Doktor Martin Zdroj: ČT

Nejúspěšnější z nových českých televizních seriálů je Doktor Martin, převálcoval vše

Měsíce očekávaný televizní souboj nových seriálů a zábavných pořadů ovládne letos na podzim podle všeho Česká televize. Z novinek je nejsledovanější seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem v hlavní roli a těžko ho někdo ohrozí.


První díl seriálu Doktor Martin vidělo na prvním programu České televize v pátek 4. září 1,47 milionu diváků. Druhou nejúspěšnější novinkou mezi seriály je kriminálka Labyrint (režie Jiří Strach) – na první dva díly se dívalo vždy přes milion lidí. Vysílá stejný program ČT.

Online komentář k pilotními dílu seriálu Doktor Martin jste mohli sledovat ZDE.

Prima se snažila prosadit s druhou sérií Vinařů. Neúspěšní sice nejsou, ale k vítězství mají hodně daleko. První a druhý díl sledovalo 977 a 992 tisíc diváků. Uvidíme, zda jim to vydrží, ale nedělní vysílací čas by tomu nasvědčoval. Naopak další seriál Přístav, který byl mohutně marketingově podporován, má klesající tendenci. Začínal na 959 tisících divácích, ale včera už měl jen 661 000 příznivců. Proti Labyrintu to bude mít hodně těžké.

Ze zavedených seriálů se novácká Ordinace v růžové zahradě 2 pohybuje zhruba na 1,3 milionech, letité Četnické humoresky na ČT1 oscilují mezi 850 až 950 tisíci a Cesty domů III na Primě už téměř vyšuměly, minulé úterý zaznamenaly jen 358 000 diváků.

Žádný obrovským trhákem se neukazují ani zavedené soutěže SuperStar (Nova) a Česko Slovensko má talent (Prima). Navíc zcela jistě je ve sledovanosti porazí další série taneční soutěže StarDance na České televizi, která začne v druhé polovině října.

Další novinku, kutilskou taškařici Vychytávky Ládi Hrušky, si v neděli v poledne pustilo na Primě 331 tisíc diváků.