Miliony žen na seznamce pro zadané? Omyl. Profily byly falešné.

Miliony žen na seznamce pro zadané? Omyl. Profily byly falešné. Zdroj: profimedia.cz

Objev hackerů Ashley Madison: 95 procent ženských profilů bylo falešných

Když zatím neznámá skupina osob z The Impact Team zveřejnila data ze seznamky pro zadané Ashley Madison, záhy oznámila, že část ženských profilů na této seznamce byly podvodné. Nyní však svá tvrzení upřesnila. Falešných profilů ženského pohlaví bylo 90-95 procent.

Autorka serveru Gizmondo.com Annalee Newitz si dala tu práci a zjistila podrobnosti o tajemném světě, jehož průnik do toho „normálního světa“ nyní otřásá virtuálním a koneckonců i reálným světem. Jako první ji zaujal již zmíněný fakt, a to sice propastný nepoměr mezi ženami a muži, kteří měli na této seznamce pro zadané profil.

Jedna ze zaměstnankyň této seznamky, kvůli níž se dokonce již objevily první sebevraždy (mužů), podle serveru Gizmondo.com uvedla, že měla během výkonu své „práce“ vážné problémy s rukama, protože nezvládala odepisovat z tisícovky falešných profilů. Z profilů odpovídala Portugalsky, aby tak zaujala co nejvíce Brazilanů.

Svět, který Gizmondo.com označuje jako dystopický, zaujal také proto, že tam nešlo primárně o to, aby miliony mužů podváděly své přítelkyně a manželky. Šlo o to lovit a zaujmout pozornost – to je podle autorky Annalee Newitz hlavní charakteristikou, jíž se zmíněný server vyznačoval.