Muž hromadí harampádí, místní s tím mají problém. Typické těžkosti anglického venkova.

Muž hromadí harampádí, místní s tím mají problém. Typické těžkosti anglického venkova. Zdroj: Daily Telegraph

Anglický venkov je pobouřen: Muž nepěstuje trávník, ale hromadí harampádí

Na první pohled banální případ vyvolal v britském městečku Woodstock, rodišti Winstona Churchilla, pozdvižení. Jeden z jeho obyvatelů totiž na svém trávníku hromadí harampádí, místo aby se, jak velí tradice, věnoval pěstování trávníku.

„Není to hezké na pohled, je tam chaos, mělo by se s tím něco dělat,“ říká jeden (nebo jedna) z nejmenovaných místních, jehož odcitoval britský deník Daily Telegraph. „Dřív to bylo ještě horší, nebyly ani vidět vchodové dveře,“ dodává.

Michael Legg, jehož zahrada se již roky plní neužitými věcmi, je dokonce předmětem peticí, jimiž místní chtějí dosáhnout, aby úřady zasáhly a jeho harampádí odstranily. Legg si však pojistil i toto, a úřady navštívil ještě před svými pobouřenými sousedy. Vysvětlil jim situaci, a ti mu hromadění majetku povolili. Trávník, zahrada i dům jsou jeho, a i když se to sousedům zdá neestetické, pokud to nenarušuje jakkoliv život jeho okolí, úřady nezasáhnout. Sám Legg o sobě říká, že je prostě sběratel, trochu chamtivec a „křeček“, který si rád hromadí věci pro sebe. Občas je taky prodává. A o jakých věcech je vlastně řeč? Jedná se především o okna, vchodové dveře či jiné dveře. Právě jimi má muž poset celý svůj pozemek u přilehlého domku.