Z místa nehody začal okamžitě stoupat hustý dým.

Z místa nehody začal okamžitě stoupat hustý dým. Zdroj: reprofoto YouTube.com

Počet obětí sobotní nehody stíhačky v Anglii vzrostl na jedenáct

Při sobotním pádu historické stíhačky na rušnou dálnici v jižní Anglii zahynulo podle nejnovější bilance pravděpodobně nejméně 11 lidí. Oznámila to dnes podle BBC místní policie, která místo neštěstí stále prohledává a nevyloučila, že mrtvých bude nakonec více.

Britská média zatím zveřejnila jména a fotografie prvních třech obětí, mladých mužů, z nichž jeden pracoval jako kondiční trenér a dva byli fotbalisté hrající regionální soutěž. Pilot, kapitán společnosti British Airways, podle policie zůstává v kritickém stavu v nemocnici. Z nemocnice bylo dnes propuštěno 13 lehce zraněných.

Policie plánuje v pondělí nasadit jeřáb, který odklidí vraky vyhořelých aut. Podle listu The Telegraph očekává, že objeví další těla.

Jednomístný britský proudový stíhací letoun z 50. let minulého století Hawker Hunter se zřítil během letecké přehlídky při nezdařeném akrobatickém prvku. Všechny oběti zemřely na místě, jeden člověk byl v kritickém stavu převezen do nemocnice a 14 lidí bylo lehce zraněno.

O tragické nehodě informoval Reflex.cz již včera. Na video, na němž je zachycen okamžik pádu stíhačky, se můžete podívat zde: