Z místa nehody začal okamžitě stoupat hustý dým.

Z místa nehody začal okamžitě stoupat hustý dým. Zdroj: reprofoto YouTube.com

V Sussexu se zřítil historický letoun přímo na dálnici, zabil sedm lidí

Tragická nehoda se dnes odehrála ve Velké Británii v jihoanglickém Sussexu. Během vojenské přehlídky, která se zde tradičně koná, se pilotovi letounu Hawker Hunter nepodařil přemet, kterým chtěl oživit svou show. Letadlo se zřítilo na frekventovanou dálnici A27. 

Podle posledních informací online verze deníku Daily Telegraph zasáhl stroj několik aut i dva cyklisty, kteří místem projížděli. Na místě jsou záchranáři i policie, která začala s vyšetřováním. Podle videí a fotografií, které se krátce po nehodě objevily na sociálních sítích, se letoun zřítil poté, co se pilot neúspěšně pokusil o přemet. Pro britskou televizi BBC uvedl jeden z účastníků přehlídky, že jeho kolega ve stíhačce dělá přemet příliš v malé výšce. Přesná příčina nehody však zatím není známá. Britská BBC uvedla, že při nehodě zemřelo sedm osob, další jsou zranění. 

Policie dálnici A27 uzavřela a upozornila řidiče, aby volili objízdné trasy. Havarovaný stroj byl Hawker Hunter, jednomístný britský proudový stíhací letoun z 50. let minulého století.