Šéf Islámského státu Abú Bakr al-Bagdádí

Šéf Islámského státu Abú Bakr al-Bagdádí Zdroj: Twitter

Šéf Islámského státu Bagdádí se sám účastní znásilňování zajatkyň

Svět je už dlouho šokován zrůdným chováním a krutostmi bojovníků Islámského státu, které mají za cíl zastrašit potenciální odpor na dobytých územích. Oficiální doktrína vytvořená vedením této zločinecké organizace, která například povoluje v jistých případech i znásilňování dětí, má takové chování ospravedlnit. Jak se ukazuje, násilí především vůči ženám se dopouštějí nejen bojovníci v poli, ale i nejvyšší představitelé organizace.

Poslední zprávy hovoří o tom, že samozvaný chalífa Islámského státu Abú Bakr al-Bagdádí opakovaně znásilňoval zajatou americkou humanitární pracovnici Kaylu Muellerovou. Rodina Muellerové tuto informaci potvrdila tiskové agentuře AP.

Kayla (26) byla zajata Islámským státem v roce 2013 a dostala se jako až k Bagdádímu, který ji pravidelně znásilňoval až do 6. února letošního roku, kdy byla zabita pří jednom z náletů jordánských letadel. Informoval o tom web slate.com.

Kultura znásilňování je v Islámském státu podporována jak duchovními vůdci, tak zákonem. Sexuální otrokyně jsou dokonce používány v propagandistických materiálech této teroristické skupiny.

Na územích obsazených islamisty v Sýrii a Iráku je plně funkční trh se sexuálními otrokyněmi, především zajatými jezídskými dívkami. Jezídové nejsou ani muslimové, ani křesťané, tudíž v očích radikálního islámského výkladu koránu nemají jakákoliv práva.

Muži jsou vyháněni a zabíjeni, ženy unášeny a prodávány. Zajaté dívky a ženy se prodávají jako dobytek, přičemž se k nim podle dostupných zpráv jejich majitelé chovají tak krutě, že z toho mrazí v zádech. Objevily se informace, podle kterých není výjimečné, že dívky starší 10 let jsou znásilňovány hromadně a následně jsou ponechány zraněné bez pomoci.

Bagdádího chování k zajaté Američance tedy určitě není pro obyvatele Islámského státu, žádným překvapením. Dělá pouze to, co káže ostatním.