Černouhelný důl Darkov

Černouhelný důl Darkov Zdroj: ČTK

Tři lidé zemřeli po výbuchu metanu v dole Darkov na Karvinsku, další jsou zraněni

Při výbuchu metanu v černouhelném dole Darkov společnosti OKD na Karvinsku zemřeli tři zaměstnanci, další dva jsou zraněni. ČTK to sdělil mluvčí OKD Marek Síbrt. Neštěstí se stalo ve čtvrtek ve 23:30 při ražbě důlní chodby. Podle serveru tn.cz jsou zranění lidé popáleni. Příčiny prošetřuje komise odborníků a policie, dodal Síbrt. 

Na místo byli okamžitě povoláni záchranáři Hlavní báňské záchranné stanice. Ředitel Důlního závodu 1 Boleslav Kowalczyk vyjádřil soustrast rodinám i blízkým zesnulých zaměstnanců.

Poslední neštěstí v provozech společnosti OKD se stalo loni v listopadu. Při otřesu v Dole Karviná zemřeli tři lidé a devět horníků se zranilo. Před tímto neštěstím v provozech OKD loni zemřelo pět lidí, z toho jeden v Dole Darkov.

V únoru zemřel šedesátiletý zaměstnanec v areálu úpravny uhlí Dolu ČSM, našli ho mrtvého pod vrstvou uhlí v jednom z naložených vagonů. V březnu zahynul dvaačtyřicetiletý horník při závalu v Dole Karviná. Na povrchovém pracovišti Dolu Darkov v Karviné zemřel v dubnu jednačtyřicetiletý zaměstnanec při výměně lana důlního zařízení. Šestačtyřicetiletý horník zahynul v květnu v podzemí Dolu Karviná v Orlové, při manipulaci s břemenem byl přitlačen k nakladači. V srpnu zahynul v podzemí Dolu ČSM na Karvinsku šestačtyřicetiletý horník.