Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: ČTK

V Horažďovicích se srazily rychlíky, sedm lidí je těžce zraněných

V železniční stanici Horažďovice - předměstí se dnes odpoledne srazily dva rychlíky. Podle předběžných informací se zranilo 30 lidí, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. 

Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové u rychlíku 668 Rožmberk jedoucího z Brna a Českých Budějovic do Plzně při odjezdu vykolejily poslední dva vozy. "Protože rychlíky se tam míjejí, narazily vykolejené vozy do stojícího rychlíku z Plzně do Brna," popsala nehodu. Stanice Horažďovice - předměstí je mimo provoz, místo vlaků budou mezi Nepomukem a Strakonicemi jezdit autobusy.

"Zatím jsme na místě, probíhá třídění zraněných, zatím to podle předběžných informací vypadá na šest zraněných osob," uvedla Ptáčková. Na místo vyslali zdravotníci sedm sanitek a tři vrtulníky. Kromě záchranářů z Plzně - Líní letěly na místo také záchranářské vrtulníky z Českých Budějovic a z Prahy.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala v 13:17, výše škod zatím nebyla určena. Omezení dopravy se dotkne desítek spojů.

Záchranáři evakuují pasažéry z obou rychlíků, náhradní autobusy je převezou do stanic Strakonice a Nepomuk.