Španělka žijící ve Velké Británii zemřela při bungee jumpingu

Španělka žijící ve Velké Británii zemřela při bungee jumpingu Zdroj: BBC/archiv

Tragický bungee jumping: žena při skoku zemřela

Má to být kratochvíle plná vzrušení a nových zážitků: bungee jumping je adrenalinový sport rozšířený po celém světě. Často je předmětem „zážitkových“ dárků, velkou skupinu příznivců má i v České republice. Nyní se tento adrenalinový zážitek stal bohužel osudným pro mladou Španělku, která při něm zemřela před třemi dny na dovolené ve španělské Granadě. 

Třiadvacetiletá Kleyo de Abreu se chtěla stát módní návrhářkou. Módnímu prostředí se věnovala již několik let, řekli její rodiče britské televizi BBC. Kleyo studovala módu na univerzitě v Brixtonu a trvale žila v Londýně. Po návratu ze Španělska se do své profese chtěla naplno obout. To však již nebude možné, mladá Španělka totiž zemřela při skoku z mostu Tablate, oblíbeným místem milovníků tohoto adrenalinového sportu. Okolnosti její smrti jsou v šetření policie. 

Tragédii navíc přihlížela teta mladé studentky. Přestože na určení přesné příčiny nehody je ještě brzy, španělská policie se domnívá, že mohlo dojít k problému s lanem, na němž byla žena při skoku upevněna. „Mohlo dojít k chybnému výpočtu délky lana,“ uvedly španělské úřady.