Chcete ferrari po drogovém dealerovi?

Chcete ferrari po drogovém dealerovi? Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Chcete Ferrari po drogovém dealerovi? Máte možnost, nyní je k mání

Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem rozhodlo o prodeji majetku, který pochází z trestné činnosti. Podle zprávy Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových je k dispozici například vůz Ferrari nebo Hummer. 

Původní majitel auto získal z peněz z trestné činnosti. Obchodoval s omamnými látkami, byl to drogový dealer. Jeho pestrý vozový park teď ale vezme za své. Do 20. července se mohou zájemci na zmíněný úřad přihlašovat. Vozy jsou sice ojeté, původní majitel si je ale příliš neužil.

„Zájemci si mohou vybrat například: Ferrari - osobní dvoumístný sportovní automobil tovární značky FERRARI 575 F133 EBE typu kupé, karoserie dvoudveřová, barvy šedá metalíza. Minimální kupní cena byla stanovena ve výši 1.599.000,- Kč,“ píše ÚZSVM. Ferrari je „jen“ jedno, majitel měl však několik automobilů značky Mercedes Benz, které jsou k mání v cenovém rozpětí od zhruba čtvrt milionu do sedmi set tisíc. Obdobné je to s automobily značky Hummer, jejich cena se však pohybuje až okolo milionu korun.

Prodej majetku, který pochází z trestné činnosti, není nijak neobvyklý. Ročně se rozprodají stovky takových movitých věcí i nemovitostí. Vozový park obsahující auta jako Ferrari nebo Hummery, je však spíše výjimkou.