Petr Kramný

Petr Kramný Zdroj: ČTK

Podle znalce zabil dceru Kramných elektrický proud

Dcera Kramných zemřela na náhlé selhání srdce při zasažení elektrickým proudem. Vyplynulo to z výpovědi znalce Marka Dokoupila, kterou dnes u Krajského soudu v Ostravě pokračuje proces s Petrem Kramným. Je obžalován z toho, že svou manželku a dceru na dovolené v Egyptě zavraždil. Kramný to od počátku popírá, jeho žena s dcerou podle něj zemřely nejspíše na otravu.

Dokoupil, který prováděl pitvu mladší z obětí, dnes u soudu popisoval, v jakém stavu se její tělo dostalo z Egypta do Česka. Nebyly na něm podle něj patrny žádné známky sebeobrany ani zranění svědčící o fyzickém útoku. Smrt podle znalce musela nastat náhle, na těle nebyly žádné známky svědčící o postupném vyhasínání životních funkcí, agonii.

Znalec řekl, že smrt způsobilo náhlé selhání srdce bezprostředně po působení zevního faktoru. Lékaři podle něj vyloučili všechny z možností, které by takovouto náhlou smrt mohly způsobit, působení jedu nebo dušení. Jedinou možností, která všechny symptomy vysvětluje, je tak podle Dokoupila zásah elektrickým proudem.

"Při tom nálezu, který máme, se nám v současné době nejeví žádná další možná eventualita jako reálná," řekl Dokoupil na otázku soudkyně, zda připouští i jinou příčinu smrti než zásah elektrickým proudem.