Nejméně jednoho mrtvého si vyžádal atentát v továrně u Lyonu. Útočník držel islámskou vlajku

Nejméně jednoho mrtvého si vyžádal atentát v továrně u Lyonu. Útočník držel islámskou vlajku Zdroj: ČTK

Jednoho mrtvého a několik zraněných si vyžádal atentát v továrně u Lyonu. Útočník držel islámskou vlajku

Nejméně jednoho mrtvého a několik zraněných si dnes vyžádal atentát v průmyslovém závodě u Lyonu na jihovýchodě Francie. Policie už podle médií zatkla muže, který je z útoku podezřelý. Muž podle očitých svědků držel před explozí islamistickou vlajku, na místě se našla oddělená lidská hlava. Na místo se vydal ministr vnitra Bernard Cazeneuve. 

Zřejmě jednoho mrtvého a dva lehce zraněné si dnes vyžádal atentát v průmyslovém závodě u Lyonu na jihovýchodě Francie. Policie už podle médií zatkla muže, který je z útoku podezřelý. K továrně přijel podle bezpečnostních zdrojů s další osobou. Nejméně jeden útočník mával podle očitých svědků před explozí islamistickou vlajkou. Na místě se našla oddělená lidská hlava s arabskými nápisy. Premiér Manuel Valls nařídil zvýšenou pohotovost ve všech podobných objektech v kraji.

Domnělí pachatelé podle médií přijeli autem krátce před 10:00 SELČ k továrně na výrobu průmyslových plynů společnosti Air Products v obci Saint-Quentin-Fallavier. Před explozí autem najížděli na plynové bomby, které tam byly uskladněny. Do továrny vstoupil prý jen jeden z podezřelých.

Oddělená hlava, která se našla před vstupem do budovy, byla nalezena na přilehlém plotu asi deset metrů od těla, které podle médií nepatří nikomu ze zaměstnanců podniku. Nejasné jsou i další okolnosti a motiv atentátu. Podle médií je obětí druhý z atentátníků, zatímco zranění utrpěli dva zaměstnanci továrny. Na místo se vydal ministr vnitra Bernard Cazeneuve. K události se brzy hodlá veřejně vyjádřit prezident François Hollande na briefingu v Bruselu, kde se účastní summitu EU.