Kanada porazila Českou republiku 2:0 v semifinále

Kanada porazila Českou republiku 2:0 v semifinále Zdroj: ČTK

Češi mají být na olympiádě ve skupině opět s Kanaďany! Ale ti váhají, zda vůbec přijedou

Česká hokejová reprezentace na právě skončeném mistrovství v Praze dvakrát prohrála s týmem Kanady, který pak vyhrál celý turnaj. A hráči javorového listu mají být našimi soupeři i ve skupině na zimní olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu, které se uskuteční v únoru 2018. Jenže pořadatelé pořád netuší, zda Kanaďané vůbec přijedou. Ani termín, ani další nutné přerušení jejich NHL se jim moc nelíbí.

Jak uvedl list The Korea Times, tak podle stávajícího žebříčku Mezinárodní hokejové federace mají na olympiádě v Jižní Koreji hrát v jedné skupině Kanada, Česká republika, Švýcarsko a domácí Korejci, kteří dnes nehrají ani „první ligu“ na mistrovství světa.

Na olympijském turnaji bude 12 týmů, osm jich postoupilo automaticky podle žebříčku, pak Jižní Korea a další tři se musí kvalifikovat.

Kanaďané ale zatím neslíbili, že vůbec na zimní hry svůj nejlepší tým vyšlou. Neladí jim to termínově, neláká je velký časový posun (nevýhodný pro televize), ani další nutné přerušení jejich soutěže NHL asi na tři týdny. Navíc hokej ani Korejcům skoro nic neříká.

Jihokorejská média mimochodem při popisování rozlosování olympijského turnaje napsala, že čeští hokejisté by měli být jedním z favoritů her.