Vladimir Putin

Vladimir Putin Zdroj: EPA

Putin jako diktátoři KLDR: V hokejovém zápase dal 8 gólů! Jede teď do Česka?

Podle Tomáše Krále, předsedy Českého svazu ledního hokeje, je reálné, že ruský prezident Vladimir Putin přijede v neděli večer na finále hokejového šampionátu do Prahy, ve kterém se utkají Kanada a ruská reprezentace. Řekl to v sobotu v rozhovoru pro deník MF Dnes. Ovšem Putin už v sobotu ukázal, jak hokeji skvěle rozumí.


Počínal si u toho jako diktátoři Severní Koreje. Dynastie Kimů totiž měla a má všechny možné „přednosti“ a to dokonce i ve sportu. Alespoň se tím chlubí propaganda KLDR, důkazy pro to neexistují.

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu odehrál exhibiční hokejový zápas v Soči a vstřelil během něj hned osm gólů!

Putinův tým složený z dalších politiků, ale i sportovců a podnikatelů nakonec vyhrál 18:6. Na většinu gólů kremelskému šéfovi nahrály hvězdy NHL Pavel Bure a Valerij Kamenskij, uvedla agentura AP.

V prezidentském týmu hrál i ministr obrany Sergej Šojgu, který vstřelil tři góly, a vicepremiér Arkadij Dvorkovič. Premiér Dmitrij Medveděv v hale jen fandil.

Zápas se odehrál v Soči, kde se loni konaly olympijské hry, a skončil jen pár minut předtím, než v Praze začalo semifinále světového hokejového šampionátu mezi Ruskem a USA.

Dvaašedesátiletý Putin během 15 let ve vedení země rád ukazuje své sportovní dovednosti, zejména pokud jde o jeho oblíbené judo či plavání. Je ale také, jak viděli v sobotu všichni v Soči, i talentovaný hokejista…