Video placeholde

Jak funguje seznamka Tinder? Většina mužů si ihned řekne o sex

Taky se vám zdá seznamka Tinder, která funguje na bázi mobilní aplikace, jako rozřazování v koncentráku? Klik na displeji doleva – smrt. Klik doprava – přežití (možná)? I o tom je článek Veroniky Bednářové Love Me Tinder, který vychází v novém Reflexu. Své zkušenosti se seznamkou Tinder popisuje jedna ze studentek Akademie žurnalistiky a nových médií Radka Bendová (33).

Instalace Tinderu nebyla nic složitého, zabrala pár minut. Fotky stažené přes Facebook jsem nijak neupravovala. Jen některé v náručí s miminem jsem vynechala.

Nabídka nápadníků byla opravdu obrovská. Od Čechů přes cizince. Překvapilo mě, že skoro každá odpověď na můj „like“ přišla během pár sekund. Match! To jsou na seznamce hoši neustále on-line?

Zajímavé je, že nikdo z nich nevypadal, že by měl problém se seznámit „normálně“. Všichni byli velice atraktivní, měli dobrá zaměstnání, určitě i vysoké vzdělání.

Musím však přiznat, že jejich zájem na sebevědomí rozhodně přidá. Zvlášť když jste na mateřské a skoro mimo věkový průměr uživatelů. Ten je mimochodem uváděn v rozmezí 22 až 34 let.

Z asi dvaceti vybraných se číslo rychlo smrsklo na tři. Všichni ostatní si nepokrytě řekli v podstatě okamžitě o sex. Jeden dokonce po úvodní zprávě, která obsahovala: Ahoj!

Takže zbyli tři. Nebudu uvádět jejich jména. Seznamka sice tvrdí, že je anonymní a bezpečná, ale znáte to. Takže, jak to vypadalo u těch, co zbyli?

Martin 36: Angličan žijící již přes deset let v Praze. Pracuje jako učitel angličtiny. Jak jinak. Uměl obstojně česky. Velice pohledný. Takový ten katalogový typ. A myslím tím samozřejmě anglický katalog! Fotky nevypadaly jako upravené ve photoshopu. Byl vtipný. Znáte to, když se anglický humor spojí s tím českým. Na Tinderu by prý rád našel novou partnerku. Po několika dalších vyměněných zprávách mi došlo, že by spíš rád zapomněl na tu bývalou. To se mu očividně nedařilo. Nejsem si jista, zda je seznamka zrovna ten správný způsob. Martin byl zřejmě opačného názoru.

Alex 38: Francouz, živí se jako pilot u francouzských aerolinek. Na první pohled sympatický, opálený, vysmátý mladý muž. Na Francouze překvapivě dobrá angličtina. A dárky z duty free se vždycky hodí. Bohužel se ukázalo, že měl Alex Prahu jen jako další sex destinaci. Kdo jiný má kolem sebe tolik sexy koček než piloti? To mu to nestačí? To už vypadalo na nemoc. Z povolání.

Petr 35: Jediný originál Čech. Podnikající se sportovním vybavením. Ze všech tří ten bezkonkurenčně nejlepší. A to jsem Čechům moc nevěřila. Vtipný, pohotový, originální. Sportovec, který nezkazí žádnou zábavu. Žádné prostoduché narážky. Za týden chatování si to nedokázal ničím pokazit. Kdybych nebyla zadaná, s tímhle klukem bych na pivo šla. Omrknout ho i v reálu. Nevadí. Zkusím ho alespoň dohodit některé své svobodné kamarádce.

A zbytek? To už víte…

Reflex 20/2015 obálkaReflex 20/2015 obálka|ArchívVelký text o seznamce Tinder a zkušenostech s ní, si přečtěte v novém čísle Reflexu, které vychází ve čtvrtek 14. května.

Akademie žurnalistiky a nových médiíAkademie žurnalistiky a nových médií|ArchívText vznikl v úzké spolupráci se studenty pražské Akademie žurnalistiky a nových médií.