Britové netrpělivě očekávají narození královského potomka, sílí spekulace o pohlaví i jméně

Britové netrpělivě očekávají narození královského potomka, sílí spekulace o pohlaví i jméně Zdroj: Profimedia.cz

Britové netrpělivě očekávají narození královského potomka, sílí spekulace o pohlaví i jméně

Přestože Velkou Británii čekají 2. května parlamentní volby, země žije teď něčím úplně jiným. Očekává narození druhého dítěte britského prince Williama a vévodkyně Kate a tak pořád sílí spekulace o jeho pohlaví a jméně. Podle britských médií se většina předpovědí přiklání k tomu, že to bude dcera, pojmenovaná nejspíš Alice.

Dohady, že to bude děvče, posilují i zprávy, že taková informace před několika týdny údajně unikla přímo z královské rodiny. William a Kate ale nadále tvrdí, že pohlaví budoucího potomka neznají. Nesdělili ani žádná možná jména.

Server ohmymag.com uvádí, že právě jméno Alice je u dívky v čele tipů sázkařů a dalších pozorovatelů. Následují konvenčnější jména, jako je Elizabeth, Charlotte, Alexandra a Victoria. U chlapce se nejčastěji předvídá jméno James, jak se jmenuje bratr vévodkyně Kate. Šance se dávají také jménům Arthur, Henry, Charles nebo Thomas.

Kensingtonský palác, kde Williamova rodina v Londýně žije, loni v říjnu oznámil, že porod se očekává letos v dubnu. Minulý měsíc jedna pracovnice dobrovolné organizace, kterou v Londýně Kate navštívila, uvedla, že vévodkyně z Cambridge očekává porod ve druhé polovině dubna.

Slavný pár má již syna, prince George, který se narodil v červenci 2013.