Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: YouTube.com

Radikálové z Islámského státu prý zavraždili Izraelce

Radikálové z organizace Islámský stát (IS) v úterý na internetu zveřejnili video, na němž je údajně zachycena vražda dalšího rukojmí. Devatenáctiletého Araba Muhammada Musaláma, který podle IS pracoval pro izraelskou tajnou službu Mossad, na záznamu zdánlivě zastřelí malý chlapec. Pravost nahrávky zatím nebyla potvrzena.

Na videu trvajícím třináct minut se Musalám, izraelský Arab původem z východního Jeruzaléma, nejdříve přiznává ke spolupráci s Mossadem. Později je na záznamu zachycen starší, francouzsky hovořící muž a malý chlapec, kterého muž označuje za "lvíče chalífátu". Před nimi v oranžovém oděvu klečí Musalám.

"Židé, Alláh nás obdaroval možností zabíjet vaše bratry na francouzské půdě," uvedl na nahrávce muž zřejmě v narážce na útok na židovské lahůdkářství v Paříži, při němž v lednu zahynuli čtyři lidé. Muž rovněž varuje, že bojovníci IS brzy "osvobodí Jeruzalém".

Chlapec následně předstoupí před Musaláma a střelí ho do hlavy.

Nahrávka se objevila na oficiálních účtech IS na sociálních sítích. Provedením se podobá dřívějším videím s vraždami rukojmích. Izraelské úřady údajně o existenci nejnovějšího videa vědí, nemohou prý ale zatím poskytnout žádné informace o jeho pravosti.