Tomio Okamura, Ornella Koktová s matkou

Tomio Okamura, Ornella Koktová s matkou Zdroj: Profimedia.cz

Okamura žaluje Ornellu Koktovou a její matku o 300 tisíc kvůli údajnému poměru

Poslanec a bývalý předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura podal žalobu na pseudocelebritu Ornellu Koktovou (22), za svobodna Štikovou, a její matku Moniku. Požaduje po nich odškodnění 300 tisíc korun jako náhradu nemajetkové újmy, kterou mu obě ženy údajně způsobily tvrzením, že měl politik před několika lety s Koktovou poměr. Informoval o tom server iDnes.cz.

Kauza je podle Okamury již čtyři roky stará, projednávat se však kvůli „rychlosti“ soudu začala až nyní. Tehdy osmnáctiletá Ornella se v médiích prezentovala jako Okamurova milenka, což ale poslanec razantně popírá. Podle něj se dívka chtěla přiživit na jeho popularitě. „Tuším, že si přišla pro podpis, samozřejmě jsem netušil, že pak začne do médií vyprávět, že se mnou chodí. Vypadá to, že se tato slečna dlouhodobě snaží přiblížit k různým známým, a hlavně bohatým českým mužům a snaží se na nich různými způsoby parazitovat,“ řekl politik v pořadu hudební stanice Óčko Limuzína.

Ornella Koktová se v roce 2012 stala veřejně známou díky poměru s ženatým podnikatelem Josefem Koktou, s nímž krátce po provalení jejich vztahu otěhotněla a na jaře roku 2013 přivedla na svět syna Quentina.