Prokurátor v nevadském Renu v pátek podle agentury AP definitivně ukončil proces s Američankou, jež strávila 35 let ve vězení za vraždu, kterou nespáchala.

Prokurátor v nevadském Renu v pátek podle agentury AP definitivně ukončil proces s Američankou, jež strávila 35 let ve vězení za vraždu, kterou nespáchala. Zdroj: profimedia.cz

Američanka strávila 35 let ve vězení za vraždu, kterou nespáchala

Prokurátor v nevadském Renu v pátek podle agentury AP definitivně ukončil proces s Američankou, jež strávila 35 let ve vězení za vraždu, kterou nespáchala. Její nevinu prokázaly testy DNA a žena byla propuštěna už loni v září.


Policie nyní podezírá z ubodání studentky Michelle Mitchellové v kampusu Nevadské univerzity v roce 1976 muže jménem Rodney Halbower. Ten si v Oregonu odpykává trest za pokus o vraždu a je rovněž podezřelý z vraždy dvou nezletilých dívek v Kalifornii. Jeho DNA se našla na nedopalku cigarety na místě činu.

Čtyřiašedesátiletá Woodsová žije od zářijového propuštění u svého bratra a jeho manželky v jižní Kalifornii. Podle jejího advokáta se jí daří dobře, ale stále dochází k psychiatrovi. Prokurátor i advokát Woodsové v pátek uvedli, že není možné z uvěznění nevinné ženy vinit dřívější soudy a policii, neboť v té době nebyly testy DNA k dispozici.

Woodsová byla odsouzena v roce 1980 a znovu o pět let později. Verdikt se zakládal především na přiznání, které učinila v roce 1979 během hospitalizace na psychiatrické klinice. Podle policie znala fakta, která mohla být známa jen vrahovi. Sama Woodsová si prý na své přiznání nevzpomíná.