Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: profimedia.cz

Mexiko zadrželo mocného drogového bosse, šéfa Templářských rytířů

Mexická policie dnes zadržela šéfa vlivného drogového kartelu Templářští rytíři Servanda Gómeze. S odvoláním na tamní policii o tom informují zahraniční média. Muž přezdívaný kvůli své někdejší profesi La Tuta (Učitel) byl jedním z nejhledanějších zločinců v zemi. Podle policie byl zadržen bez jediného výstřelu.

Devětačtyřicetiletý drogový boss je obviněn v Mexiku i ve Spojených státech v souvislosti s vraždami, únosy a pašováním narkotik. Hledán byl mimo jiné v souvislosti s vraždou 12 mexických federálních policistů či kvůli distribuci kokainu a metamfetaminu z Mexika přes hranici s USA.

Lídr jednoho z nejmocnějších drogových kartelů, který působí na území západomexického státu Michoacán, se dostal do povědomí mexické veřejnosti v roce 2009, když ve veřejném prohlášení v médiích oznámil, že jeho kartel vede otevřený boj s policií.

"Vím, co představuji a kým jsem. A vím, že se mi jednoho dne něco stane... vím, že jsem zločinec a že mi to neprominou," prohlásil tehdy podle deníku El Universal.