Aslee Buratti

Aslee Buratti Zdroj: Osceola News-Gazzete

Skvělí lidé ještě žijí: Na oslavu šestiletého autisty původně nikdo nepřišel, pak vše skončilo šťastně

Aslee Buratti z americké Floridy zorganizovala pro svého šestiletého autistického syna Glenna narozeninovou oslavu. Pozváni byli hlavně jeho spolužáci. Jenže nikdo nedorazil… Co teď? Matku napadla spásná myšlenka a vše se nakonec otočilo. Informoval o tom yahoo.com.

“Když jsem Glennovi řekla, že nikdo nedorazil a nejspíše ani nedorazí, tak jsem se téměř rozplakala. Výraz jeho obličeje mi trhal srdce,řekla matka americkému regionálnímu deníku Osceola News-Gazzete.” “Napsala jsem tedy zprávu o oslavě na místní facebookovou stránku, která se zabývá recenzemi služeb a produktů. Reakce mě naprosto ohromila.

B
ěhem odpoledne navštívilo malého Glenna 15 místních dětí a 25 dospělých, mnoho z nich mělo s sebou i dárky. Kluk tak dostal například nové kolo. Dorazil i fotograf, který celou party nafotil a snímky daroval rodině Burrattiů.

Na oslavu přišli i policisté a jejich vrtulník dokonce prolétl nad domem. Policisté mezi sebou vybrali peníze, za které pořídili další dárky pro nemocného chlapce. Objevili se i hasiči.

Aslee Burrati o týden později poděkovala v novinách všem, kteří se párty zúčastnili: “Děkuji všem, kteří se zúčastnili oslavy mého syna. Nikdy bych nevěřila kolik štědrých a hodných lidí žije v našem městě,“ napsala paní Burrati.