Časopis Sorry se vrací!

Časopis Sorry se vrací! Zdroj: Archív

Časopis Sorry se vrací!

Náš zvláštní zpravodaj z Bubenče hlásí, že časopis Sorry, který se nedávno přesunul na internet, se od prvního apríla vrací do tištěné podoby!

Dnes mi šéfredaktor Sorry Fefík osobně potvrdil, že se Sorry vrací mezi tištěné tituly. Sorry - s podtitulkem PRavá DEmokratická Legrace - bylo přes malý náklad stěžejním titulem českého časopiseckého trhu. Tento list byl totiž první periodikum po revoluci, které začalo tisknout černý a bizarní humor. Mne například zpodobnili na lůžku jednotky intenzivní péče, s vyhaslými křivkami EEG a výkřikem zdravotní sestry: „Pane doktore, Jiří ex Doležal!“ Vtipy o sobě sbírám, a tenhle je za posledních pětadvacet let nejlepší.

Sorry vycházelo čtvrt století, ale pak projekt (který od začátku zásadně nikomu nic materiálního nevynášel) skončil na penězích. Nyní se - snad zázrakem - Sorry vrací do tištěné podoby. Není náhodou, že první číslo vyjde na Apríla. Kdy taky jindy. Ale už dnes jsem viděl maketu prvního čísla, kterou si na kopírce Fefík nechával přefotit.

Takže - bez ohledu na krizi tištěných medií je český Charlie Hebdo, časopis Sorry, od jara 2015 znovu k dostání na pultech těch nejlepších trafik.