Tiger Woods

Tiger Woods Zdroj: Reuters

Nejbohatší sportovec světa, golfista Tiger Woods, přerušil kariéru. Nemá už motivaci

Čekalo se to už delší dobu: První člověk v historii, který získal sportem více než miliardu dolarů, americký golfista Tiger Woods (39), přerušil kvůli zraněním a nedostatku motivace kariéru. Odborníci hovoří o tom, že Woods už nikdy nemusí vyhrát nejprestižnější turnaje.

Woods vysvětlil svůj krok tím, že už nemá dostatek energie a chuti „vystoupat na vrchol hory“. Pak dodal: „Nyní se musím soustředit na trénink a věnovat se rodině a blízkým přátelům. Ale počítám s tím, že hrát opět budu. Poslední dva týdny byly ale mizerné. Nechtěl jsem vzdát turnaj v minulém týdnu, ale donutila mě k tomu velká bolest v zádech a hýždích. Moje současné výkony jsou pro mě neakceptovatelné. Proto jsem se rozhodl svojí kariéru přerušit, věnovat se pouze tréningu a vztahům s lidmi, kteří jsou pro mě důležití.“

Přestože Tiger Woods se potýká se zraněními a neúspěchy už několik let, pořád je největším televizním a marketingovým tahákem při všech turnajích. Jeho kritici mu ale vyčítají, že místo tréninku se spíše věnuje své lásce, slavné americké lyžařce Lindsey Vonnové.