Teplice

Teplice Zdroj: Profimedia

Fasádu arabského obchodu v Teplicích polil vandal rudou tekutinou. Majitel tvrdí, že je to krev

Fasádu arabského obchodu v Teplicích polil v noci na dnešek neznámý vandal rudou tekutinou, která vypadá jako krev. Policie má nahlášeny dva podobné útoky. "Vyšetřování je zatím na začátku, dokumentujeme případy, zjišťujeme způsobené škody, vyslýcháme případné svědky a zatím nemáme ani trestněprávní kvalifikaci," řekla severočeská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Oznámení o potřísnění dvou fasád domů v Teplicích neznámou rudou látkou dostala policie dnes dopoledne. "Nevíme zatím ani zda jde o krev nebo jinou látku, to ukážou až výsledky laboratorních rozborů," doplnila Bartošová.

"Je to krev," řekl serveru iDnes.cz arabský majitel obchodu s potravinami, který nese název Petra. Policie podle něj našla na místě a odvezla i plastové nádoby, v nichž tekutina zřejmě byla. Kdo by za útokem mohl být, netuší. "Ale asi toho tady bude víc, protože se prý stalo něco i u nedaleké arabské restaurace," dodal podnikatel. Obchod s arabskými potravinami leží bezprostředně u Šanovského parku, kde se scházejí na piknicích lázeňští hosté z arabských zemí.

Teplice byly loni místem, kde se konalo protestní shromáždění proti islamizaci v ČR. Pořádající radikální Dělnická strana sociální spravedlnosti směřovala akci do Teplic i proto, že si lidé z centra na Araby často stěžují. Podle nich někteří návštěvníci z arabských států narušují při svých piknicích noční klid, nechávají po sobě v parcích odpadky a ohrožují v autech bezpečnost.