Avery Denton

Avery Denton Zdroj: ČTK

Avery Denton
Avery Denton
Avery Denton
Avery Denton
4
Fotogalerie

Žena netušila, že je těhotná. Nakonec porodila šestikilové dítě

Poměrně často se poslední dobou objevují případy, kdy žena porodí dítě aniž by tušila, že byla těhotná. Pozoruhodné. Výjimkou není ani Američanka Maxxandra Fordová z Tampy, které se stalo to samé. Nevěděla, že je těhotná. A porodila více jak šestikilové dítě. 

Myslela si, že přibírá proto, že má zdravotní problémy. Svou zvyšující se váhu si nedokázala vysvětlit jinak. Ačkoliv měla doma už dvě děti, ročního syna a pětiletou dceru. V takovém případě by žena měla být schopná poznat, že je těhotná. Maxxandra to netušila až do 35 týdne těhotenství. Na svět přivedla syna vážícího 6.4kg. V porodnici, kde se narodil, je nejtěžším novorozencem vůbec. Ne však na světě. 

Indonéská matka porodila v roce 2009 dítě vážící 8,7 kilogramu. V Guinnessově knize rekordů je zapsáno dítě z Jižní Afriky vážící při narození 10 kilo, které ovšem trpí vzácným genetickým onemocněním, uvedl server iDnes.cz. 

Obdivuhodné je ovšem i to, že porod byl přirozený, nešlo o císařský řez a trval 18 hodin. Předchozí děti se jí narodily s normální porodní váhou.