Joel Ifergan

Joel Ifergan Zdroj: CTV

Smolař roku: Kanaďanovi vytiskli tiket o 7 sekund později, přišel o 17,5 milionů dolarů

Sedm sekund zpoždění při vytištění tiketu v loterii a v přepočtu stovky milionů korun jsou nenávratně pryč. Taková je kauza Joela Ifergana z kanadského Québecku, kterou teď ukončil soud. Informoval o tom web news.com.au. Co se vlastně stalo?

Pan Ifergan přišel 23. května 2008 večer vsadit v loterii Loto-Québec dva tikety. Jeden byl vytištěný chvilinku před 21 hodinou, kdy se ukončují sázky, a byl platný. U druhého to obsluha (nebo systém?) nestihla a podle údajů na tiketu byl vytištěný pouhých 7 sekund pod 21 hodině. Ovšem právě tento tiket byl vítězný. Výhra byla v přepočtu 35 milionů amerických dolarů, ale protože „uspěli“ dva sázející, měl by Joel Ifergan dostat 17,5 milionů dolarů.

Jenže regulátor loterijní společnosti odmítl výhru vyplatit s odůvodněním, že sázenka byla podle pravidel podána pozdě – o sedm vteřin. Pan Ifergan se proto obrátil na soud. Tvrdil, že byl u terminálu včas, že tikety podal včas (což dokonce ani nikdo nerozporoval), ale jeden z nich byl vytištěný, ne jeho vinou, o pár vteřin po termínu.

Nejvyšší soud Kanady ale teď rozhodl, že stěžovatel má prostě smůlu, tiket je podle pravidel neplatný.

Joela Ifergana tak pouhých sedm vteřinek připravilo o zásadní změnu v jeho životě.