Internet zmizí, protože bude všude, jako kyslík

Internet zmizí, protože bude všude, jako kyslík Zdroj: Profimedia.cz

Šéf Googlu v Davosu překvapil svět, řekl, že internet zmizí. Protože bude všude, jako kyslík

Na známé Světové ekonomické fórum do švýcarského Davosu, které skončilo v sobotu, dorazil letos i šéf Googlu Eric Schmidt. Na otázku, jak se bude v budoucnosti vyvíjet internet, odpověděl překvapivě: “Odpovím velice jednoduše – internet zmizí.” O jeho slovech píší světová media.


Schmidt tím ale rozhodně nemyslel, že internet zanikne. Hovoří o tom, že „zmizí“. Naopak se podle něj internet stane natolik všudypřítomný, že přístup k němu odkudkoliv se nám bude zdát stejně přirozený, jako dýchání kyslíku. “Internet s námi bude všude, zmizí hranice mezi off-line a on-line. Budeme připojení všude a pořád,“ popisuje Schmidt svou vizi budoucího internetu.

“Čeká nás navíc mnoho novinek. Obrovským trendem bude internet věcí – budeme mít inteligentní místnosti, které budeme ovládat pomocí smartphonu. Budeme mít inteligentní automobil. Přístup na Wi-Fi bude součastí každé domácnosti a veřejného prostoru. Tam kde nebude Wi-Fi, bude vysokorychlostní připojení 4G,“ řekl Schmidt na konferenci v Davosu.

Schmidt dále prohlásil, že nemusíme mít strach z toho, že nám technologie omezí pracovní místa. “Technologie vytváří nová jiná pracovní místa stejným tempem, jako ruší ta stará. O nedostatek pracovních míst bych se tedy nebál,“ uzavřel Schmidt.