Nejstarší matka na světě porodila v 70 letech, jejímu synovi je už šest a ona se těší na jeho svatbu

Nejstarší matka na světě porodila v 70 letech, jejímu synovi je už šest a ona se těší na jeho svatbu Zdroj: Arkaprava Ghosh/Barcroft India

Nejstarší matka na světě porodila v 70 letech, jejímu synovi je už šest a ona se těší na jeho svatbu

Nejstarší matka na světě, Indka Omkari Singhová, porodila své poslední děti (byla to dvojčata) před šesti lety. Tvrdí, že je šťastná a že se těší na to, až se její syn Akašvani ožení. Přitom zažila v posledních době i velký smutek. Příběh ženy popsal deník Daily Mail.

Když se paní Singhová dostala před lety na titulní stránky mnoha novin po celém světě, považovala porod v 70 letech za „zcela normální záležitost“. Podobně uvažuje i její manžel Čaran, kterému je dnes úctyhodných 89 let. Oba tvrdí, že se snaží držet krok s malým synem.

Omkari Singhová, která žije v indickém státě Uttarpradéš, porodila před šesti lety dvojčata, jenže dcerka Barsát zemřela tragicky ve věku čtyř let. Lékaři sice říkají, že u starších matek existuje velké riziko, že dítě se narodí poškozené, ale Akašvani je zcela zdravý a už chodí do školy. Narodil se, když jeho setře Kamle bylo už 50 let.

Rodičům pouze vadí, že mnoho lidí se jich ptá, zda jsou dědeček a babička malého školáka. Někteří obyvatelé vesnice, kde žijí, ale s nimi sdílí jejich štěstí. „Je vidět, že se mají všichni rádi a to je pro rodinu nejdůležitější,“ říkají.

Oba rodiče si teď přejí, ať se synek rychle ožení, chtěli by být na jeho svatbě. Na indické vesnici se lidé berou hodně brzy, takže sen se jim může splnit. Dokonce se ani nebojí toho, co bude se synem, až umřou. „Postará se o něj naše nejstarší dcera,“ tvrdí.

Dokonalá rodina, chtělo by říct…