Transparenty proti islámu se objevily i na pátečním hokejovém zápase Kometa Brno – Oceláři Třinec.

Transparenty proti islámu se objevily i na pátečním hokejovém zápase Kometa Brno – Oceláři Třinec. Zdroj: ČTK

Demonstrace proti islámu čekají i Česko. Protestuje se na sítích i na hokeji

Antiislamistické protesty probíhají už od října každé pondělí v Německu, největší bývají v Drážďanech. Po masakrech ve Francii se příští týden očekává v tomto městě až 20 tisíc lidí. Ale podobné demonstrace se už chystají i ve Vídni, ve Švédsku a také u nás. Organizace „Islám v České republice nechceme“ svolala protest na pátek 16. ledna odpoledne na pražské Hradčanské náměstí.

Facebooková stránka pořadatelů měla v sobotu večer téměř 105 tisíc příznivců a v posledních dnech jejich počet rychle rostl. Pořadatelé páteční demonstrace přitom očekávají, že na jejich akci promluví i dva poslanci - Marek Černoch (Úsvit) a Jana Černochová (ODS). Na svých stránkách zveřejnila iniciativa i další jména.

Podle organizátorů ale nejde jenom o vyjádření solidarity s oběťmi islámského extremismu, ale také o představení legislativních požadavků, jež mají zabránit islamizaci Česka.

Protesty proti islámu zasáhly v České republice i sociální sítě a transparenty se objevily i na pátečním hokejovém zápase Kometa Brno – Oceláři Třinec.