Policie zabila oba útočníky na Charlie Hebdo jsou mrtví

Policie zabila oba útočníky na Charlie Hebdo jsou mrtví Zdroj: ČTK

Ve Francii jsou mrtví všichni útočníci. Zemřeli i čtyři rukojmí

Dva muži podezřelí ze středečního vraždění v redakci satirického listu Charlie Hebdo byli zabiti. Při souběžné akci zahynul při útoku policejního komanda také ozbrojenec, který držel rukojmí v košer prodejně v Paříži. Uvedly to dnes večer s odvoláním na policejní zdroje agentura AFP a další francouzská média.

Oba muži podezřelí ze středečního vraždění v redakci satirického listu Charlie Hebdo byli podle zdrojů místní policie zabiti a jejich rukojmí byl osvobozen. Při souběžné akci zahynul při útoku policejního komanda také ozbrojenec, který dnes držel rukojmí v košer prodejně v Paříži. Uvedla to dnes večer místní a zahraniční média. Při zásahu v prodejně ale podle AFP zahynuli také nejméně čtyři rukojmí.

Podle AFP policie při zásahu krátce před 17:00 SEČ severně od Paříže útočníky zastřelila, když vyběhli z úkrytu a pálili na bezpečnostní síly. Bratři Chérif a Said Kouachiovi byli od rána obklíčeni v průmyslovém podniku v obci Dammartin-en-Goële severně od Paříže. Jejich zajatec, kterým byl podle médií mladý zaměstnanec podniku, byl podle bezpečnostních zdrojů AFP osvobozen a je v pořádku.

Ozbrojenec Amedy Coulibaly, který držel několik rukojmích v košer marketu v Paříži, byl zabit při útoku francouzského policejního komanda, který začal také kolem 17:00. Informoval o tom server listu Le Monde s odvoláním na policejní zdroj. Několik rukojmích bylo údajně zachráněno, ale čtyři podle AFP přišli o život. Podle posledních informací čtyři lidé byli zraněni.