Ehsanulláh Ehsan

Ehsanulláh Ehsan Zdroj: Profimedia

Dovednosti? Džihád a žurnalistika. Bývalý mluvčí Tálibánu navazoval kontakty na síti LinkedIn

Ehsanulláh Ehsan, jeden ze známých světových teroristů a bývalý mluvčí pákistánské odnože Tálibánu, navazoval bez problémů kontakty na profesní sociální síti LinkedIn. Popisoval tam sám sebe jako „osobu samostatně výdělečně činnou“ a jako dovednost uvedl „džihád a žurnalistiku“. Informoval o tom deník The Telegraph.

Ehsan byl na LinkedInu registrován jako mluvčí islamistické skupiny Džamát-ul-Ahrár (ta má mimochodem čilé kontakty s některými lidmi ve Velké Británii), která se v srpnu minulého roku odštěpila od pákistánského Tálibánu. Z něho byl Ehsan po dramatických sporech ještě rok předtím vyhozen.

Tento člověk, který si užíval výhod západní profesní sítě, přitom vždy označoval Západ jako místo Satana. Přihlásil se v roce 2012 i k zorganizování atentátu na Malálu Júsufzajovou (tehdy ji bylo 15 let). Ta v televizi BBC kritizovala nelehký život za vlády Tálibánu v některých severních oblastech Pákistánu a za to se jí teroristé pomstili. Zraněná byla převezena do Británie a loni získala za svoji statečnost a snahu zlepšit život žen a dětí ve své zemi Nobelovu cenu míru.

Poté, co se deník Telegraph dotázal společnosti LinkedIn na účet teroristy Ehsana, tak jej firma zrušila. Dodala, že neví, zda patřil skutečně jemu. „Byl to podle nás falešný účet, ale nelze říci naprosto přesně, kdo ho vlastně založil,“ informoval LinkedIn. Kdyby žil Adolf Hitler a založil si na některé sociální síti účet, zřejmě by to některé firmy také nějakou dobu nevzrušovalo.

Ehsanulláh EhsanEhsanulláh Ehsan|LinkedIn