Conchita Wurst

Conchita Wurst Zdroj: ČTK

To je fór: Rakouský vousatý transsexuál Conchita Wurst chce strávit týden s Putinem

Rakouský transexuál Conchita Wurst, známý jako „vousatá dáma“, který (která) zvítězil v hudební soutěži Eurovize 2014, chce jet do Ruska a strávit týden s prezidentem Vladimirem Putinem, který podporuje tvrdé místní zákony proti sexuálním menšinám. Informoval o tom web thelocal.at.


Thomas Neuwirth, alias Conchita Wurst, to řekl v rozhovoru pro rakouské noviny Kurier. Rád by strávil týden s Putinem, aby lépe porozuměl tomu, proč schvaluje zákony a předpisy proti sexuálním menšinám. „Jaký vlastně Putin je? Chce být respektovaný a to by ho naopak mělo spojovat s menšinami,“ řekl Conchita.

Neuwirth tvrdil, že má mnoho fanoušků v Rusku, kteří nesouhlasí s rozhodnutími moskevské vlády v případě menšin. Poslanec z Petrohradu Vitalij Milonov mezitím poslal žádost ruskému ministerstvu kultury, aby zakázalo Conchitě případné vystoupení v Moskvě.

"Výsledky soutěže Eurovize vyčerpala naši trpělivost," řekl už před časem tiskové agentuře Interfax komunista Valerij Raškin a dodal: "Musíme opustit tuto soutěž. Nemůžeme tolerovat toto nekonečné šílenství."

Co na to Vladimir Putin, není známo.