Pan starosta Duchcova Zbyněk Šimbera (ČSSD) v Událostech

Pan starosta Duchcova Zbyněk Šimbera (ČSSD) v Událostech Zdroj: reprofoto ČT24

Duchcovská koalice ČSSD - DSSS: Prý průnik programů...

Pan starosta Duchcova Zbyněk Šimbera (ČSSD) v Událostech Komentářích v pondělí prozradil děsivou zprávu: Vidí průnik programů ČSSD a DSSS v bezpečnostní politice.

Pan starosta Duchcova měl blbej den. Musel v televizi vysvětlovat, jak je možné, že sociální demokracie v Duchcově uzavřela koalici s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti, personálně vycházející ze zakázané neonacistické Dělnické strany. Vykoktal ze sebe, že našli - jako ČSSD - s dělníky průnik v bezpečnostní politice, a přiznal, že četl jejich program. Dovoluji si pro připomenutí citovat něco z bezpečnostních bodů DSSS:

"Požadujeme trest smrti pro masové vrahy a za těžké zločiny na dětech a starých lidech. Požadujeme znovuobnovení trestu smrti za zvlášť závažné a brutální zločiny, mezi které patří především násilí na dětech. Jsme toho názoru, že vrahové nemají ve slušné společnosti místo a žádné polehčující okolnosti v rámci falešné humanity nejsou přípustné. Dále je třeba snížit trestní odpovědnost u pachatelů na čtrnáct let. Je třeba novelizovat Zákon o policii, jakož i zákon o vězeňství. Každý zločinec, pouliční zloděj, násilník, ale i výrostci poškozující majetek obce či vlastníka domu, různí rváči a provokatéři apod. musejí počítat s tím, že policie se s nimi při dopadení mazlit nebude a veškerá odpovědnost proto padá na ně. Jejich svoboda skončila tam, kde začíná svoboda jiného. Posílit pravomoci policie, zefektivnit její činnost v rámci korupčních kauz a zajistit její odpolitizování.

Odmítáme zvýhodňování občanů na základě barvy pleti. Všichni občané mají mít nejen svá práva, ale také své povinnosti, nikdo nesmí být zvýhodňován, ani diskriminován. Sociální dávky musí být předmětem pomoci v tíživé životní situaci, nikoliv cílem k pohodlnému parazitování na úkor slušných lidí."

A to panu Sobotkovi fakt přeju. Pokud se jeho lidé vyjadřují, že program sociální demokracie se prolíná s tím výše uvedeným blábolem, má ve straně nejspíš trochu personální krizi. Dopisuju tento článek pár minut po výrocích pana starosty, a směju se při představě, jak si teď vzájemně telefonují špičky sociální demokracie a horečně konzultují, jak ten malér strana vyžehlí.