Palestinský Fatah oslavuje vraha židovského dítěte

Palestinský Fatah oslavuje vraha židovského dítěte Zdroj: Archív

Palestinský Fatah oslavuje vraha židovského dítěte

Máme tendenci rozlišovat mezi „zlým“ Hamásem a „hodným“, případně pak „umírněným“ Fatahem. Skutečnost je taková, že obě jmenované party Palestinců oslavují a podporují terorismus včetně vraždění židovských dětí.

Ve středu večer najel palestinský terorista v Jeruzalémě do skupiny lidí, kteří čekali na zastávce, a zabil přitom tříměsíční židovskou holčičku. Vraždy dětí jsou vůbec to nejodpornější, co může existovat. Přesto se již den po tragedii objevila na facebookovské stránce Fatahu tento propagandistický plakát. Fatah máme tendenci chápat jako ty rozumnější, neextremistické a umírněné Palestince, kteří vládnou Západnímu břehu, zatímco ti oškliví chlapci jsou jenom z Hamásu, který kontroluje pásmo Gazy.

Takže umírněný Fatah zvěřejnil plakát s podobenkou vraha židovského dítěte a s povzbuzujícím textem: „Silwanská pobočka Fatahu uctívá hrdinského mučedníka Abdel Rahman Al-Shaludi, který provedl jeruzalémskou operaci, při níž přejel osadníky v okupovaném městě Jeruzalém."

Česká republika by měla neprodleně reagovat a palestinského velvyslance (který reprezentuje právě Fatah) jako velvyslance terorismus podporující organizace okamžitě vyhostit, a s takzvanou palestinskou autonomií okamžitě přerušit jakékoliv diplomatické vazby. Velvyslanci vrahů dětí by neměli mít v naší zemi místo.